1. Semiški trail tek


PRIJAVNI OBRAZEC ZA TEKMOVALCE


MoškiŽenski8 km tek26 km tek26 km pohod
KDAJ sobota, 22. 12. 2018
KJE v SEMIČU pri Gasilskem domu
RAZDALJE:

 • BAYERJEV TRAIL – 26 KM
 • SEMIŠKA OSMICA – 8 KM
 • TEMPOO POHOD – 26 KM

PRAVILA IN POGOJI UDELEŽBE

BAYERJEV TRAIL- 26 km

Start: 22. 12. 2018 ob 10:00 uri pri Gasilskem domu Semič, Črnomaljska cesta 3, 8333 Semič
Cilj: Gasilski dom Semič, Črnomaljska cesta 3, 8333 Semič
Dolžina / Višinska razlika: 26 km / (+664 vm)
Časovni limit: 4 ure
3 okrepčevalnice

SEMIŠKA OSMICA – 8 km

Start: 22. 12. 2018 ob 11:00 uri pri Gasilskem domu Semič, Črnomaljska cesta 3, 8333 Semič
Cilj: Gasilski dom Semič, Črnomaljska cesta 3, 8333 Semič
Dolžina / Višinska razlika: 8 km / (+ vm)
Časovni limit: 4 ure
1 okrepčevalnica

TEMPOO POHOD – 26 km

Start: 22. 12. 2018 ob 08:00 uri pri Gasilskem domu Semič, Črnomaljska cesta 3, 8333 Semič
Cilj: Gasilski dom Semič, Črnomaljska cesta 3, 8333 Semič
Dolžina / Višinska razlika: 26 km / (+664 vm)
Časovni limit: 8 ur
3 okrepčevalnice

PRIJAVA IN PLAČILO

Udeleženec se šteje kot prijavljen, ko poravna startnino.

STARTNINA

 • Startnina BAYERJEV TRAIL*** 26 km: 16€ do vključno 20. 12. 2018, **na dan prireditve 20€.
 • Startnina SEMIŠKA OSMICA***8 km: 11€ do vključno 20. 12. 2018,  **na dan prireditve 15€.
 • Startnina TEMPO POHOD****26 km: 11€ do vključno 20. 12. 2018,  **na dan prireditve 15€. 

Startnina v predprijavi se poravna preko bančnega nakazila na račun zavoda:

PETRUSbike Zavod za aktivno življenje
Štefanov trg 9, 8333 Semič
IBAN: SI56 1010 0005 4234 441 Intesa Sanpaolo Bank
SWIFT/BIC: BAKO SI 2X
Pod namen: IME IN PRIIMEK TEKMOVALCA TER RAZDALJA – pri 26 km z navedbo pohod ali tek

V ceno startnine je vključen startni paket, oskrba na okrepčevalnih postajah in obrok hrane ob prihodu v cilj. Zagotovljena je tudi zdravstvena služba ter rediteljska služba in zavarovanje odgovornosti za tekmovalce.

PRIJAVA, PREVZEM STARTNIH ŠTEVILK IN STARTNIH PAKETOV

Na dan prireditve 22. 12. 2018 od 7. ure do 10. ure pri Gasilskem domu Semič, Črnomaljska cesta 3, 8333 Semič.

Vse informacije povezane z morebitnimi spremembami na trasi, zdravstveno oskrbo in odgovori na morebitna vprašanja bodo podani pol ure pred vsakim startom na mestu starta v Semiču.

PRAVILA TEKMOVANJA

Vsak udeleženec tekmuje izključno na lastno odgovornost, pri čemer se mora zavedati tveganja teka v naravi in lastne fizične in psihične pripravljenosti, glede na zahtevnost in razdaljo tekmovanja.

Pripravljeni morajo biti na samostojno reševanje težav, ki se lahko pojavijo pri tovrstnih aktivnostih, predvsem premagovanje klimatskih razmer (višinska razlika, megla,veter, dež, sneg). Znati morajo sami premagati težave, ki nastanejo zaradi utrujenosti, manjših prebavnih in želodčnih težav in fizičnih in psihičnih naporov tekmovanja. Tekmovalci se morajo popolnoma zavedati, da vloga organizatorja ni reševanje omenjenih težav in je varnost na tekmovanju odvisna od posameznega tekmovalca.

Tekmovalec mora poskrbeti za varovanje narave. Prepovedano je kakršnokoli odmetavanje odpadkov ter uničevanje narave. Odpadke bo možno odložiti na vseh okrepčevalnicah ter startno/ciljnem prostoru.
Trasa tekmovanja bo označena. Tekmovalci se morajo gibati izključno po začrtani trasi in se javiti na kontrolnih točkah organizacijskemu osebju. Krajšanje trase je prepovedano.
Tekmovanje poteka deloma tudi po cestah z javnim prometom. Tekmovalci morajo na cestah z javnim prometom upoštevati cestno prometna pravila.
Tekmovalec mora traso premagovati sam. Oskrba in spremstvo spremljevalne ekipe je dovoljena zgolj na območjih okrepčevalnih postaj. Spremstvo in oskrba tekmovalca izven predpisanih območij je prepovedano.
Prepovedano je uporabljati prevozna sredstva (kolo, avto…). Vsaka fizična pomoč tekmovalcu, v smislu premikanja po trasi, je prepovedana.
Tekmovalci morajo ves čas tekme nositi startno številko na vidnem mestu.
Tekmovalec mora pred startom pokazati obvezno opremo. Opremo mora tekmovalec nositi s sabo celoten čas tekme in jo na zahtevo osebja organizatorja kadarkoli dati na pregled.

Obvezna oprema velja za BAYERJEV TRAIL 26 km:
meh oz. bidoni z min. 1l vode ali lonček za pitje tekočine
astrofolija, baterijska svetilka
napolnjen GSM aparat, v katerega mora tekmovalec vnesti telefonske številke za klic v sili
osebni dokument

Obvezna oprema je minimalno potrebna oprema. Priporočamo, da tekmovalci s sabo vzamejo preizkušeno opremo, ki jih bo dejansko zavarovala pred vremenskimi in drugimi vplivi na trasi. Uporaba pohodnih palic je priporočljiva, ni pa obvezna.
Kontrolne točke se nahajajo na okrepčevalnicah.

S prijavo na tekmovanje in plačilom startnine tekmovalec potrjuje, da pozna in se zaveda vseh pravil tekmovanja ter se z njimi strinja in se obvezuje, da jih bo spoštoval, ter da na tekmi sodeluje na lastno odgovornost.S prijavo na tekmovanje in plačilom startnine tekmovalec potrjuje, da je zdrav(a) in vsestransko pripravljen(a) za tekmovanje. Tekmuje se  na lastno odgovornost in tekmovalec izjavlja, da v primeru kakršne koli škode, ki bi jo utrpel(a) v zvezi z udeležbo na tej prireditvi, ne bom tožil(a) ali zahteval(a) nadomestila od organizatorja.  Tekmovalec se strinja,da organizator lahko uporabi osebne podatke, ki  jih je navedel  za splošne administrativne objave povezane s sodelovanjem na tej prireditvi in obveščanjem o prireditvi. Tekmovalec tudi soglaša z objavo fotografij, filmskih in video posnetkov, intervjujev ipd., v sredstvih javnega obveščanja in na spletnih straneh prireditve, ne, da bi za to potreboval tekmovalčevo posebno dovoljenje. Organizator bo osebne podatke udeležencev uporabljal in shranjeval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Kakršnokoli nespoštovanje pravil pomeni diskvalifikacijo udeleženca.

OZNAČITEV TRASE IN TEREN TEKMOVANJA

Trasa bo v celoti označena s trakovi, zastavicami in usmerjevalnimi tablami. Na kritičnih odsekih bodo za tekmovalce skrbele polnoletne osebe (redarji), ki jih bodo usmerjali v pravilno smer in opozarjali na morebitne nevarnosti ter pravilno prečkanje ceste.

Trasa tekmovanja poteka večinoma v naravi po planinskih poteh, gozdnih vlakah, makadamskih cestah, deloma tudi po brezpotjih. V zelo majhni meri trasa poteka po asfaltnih cestah predvsem v strnjenih naseljih in pri prečkanju glavnih prometnic.

Teren trase na planinskih poteh, gozdnih vlakah in deloma na brezpotjih je zahteven. Tekmovalci naj bodo posebej pozorni na previdnost pri spustih, ki so tehnično zahtevni. Podlaga na spustih je kamnito prodnata, v gozdnih predelih je na trasi precej korenin, možnost ledenih zaplat, snega.

OKREPČEVALNICE

 • SEMIŠKA OSMICA – 8 KM
  • okrepčevalnica Brstovec na 4,5 km
 • BAYERJEV TRAIL- 26 km in TEMPOO POHOD – 26 km
  • okrepčevalnica Črešnjevec na 7 km
  • okrepčevalnica Brezova Reber na 14 km
  • okrepčevalnica Smuk na 19 km

Okrepčevalnice bodo različno založene glede na oddaljenost med sabo. Na okrepčevalnicah bodo na razpolago voda, čaj ,športni napitki, čokolada in sladko pecivo, sadje (banana, jabolka, pomaranča, limona), slano pecivo, sol ter sladkor.

NAGRADE IN KATEGORIJE

 • Enotna moška kategorija BAYERJEV TRAIL na 26 km
 • Enotna moška kategorija SEMIŠKA OSMICA na 8 km
 • Enotna ženska kategorija BAYERJEV TRAIL na 26 km
 • Enotna ženska kategorija SEMIŠKA OSMICAna 8 km

Prvi trije v enotni moški kategoriji  na 8 km in 26 km ter prve tri v enotni ženski kategoriji  na 8 km in 26 km prejmejo pokale.

Denarnih nagrad se ne podeljuje.

Pridržujemo si pravico do popravkov na trasi zaradi nujnih potreb oziroma višje sile. O vsaki morebitni spremembi bodo tekmovalci obveščeni na naši spletni strani: www.petrusbike.si